Archive: July 2012

Бременността е безопасна за жените с лупус?

В повечето случаи бременността не крие рискове за здравословното състояние на жените с лупус, показват резултатите от проучване на медицинското училище към Нюйоркския университет, представени на ежегодната конференция по ревматоло...

Днес е Световният ден за борба със синдрома на Сьогрен


Синдромът на Сьогрен е хронично възпалително автоимунно заболяване, при което се засягат основно слъзните и слюнчените жлези. Протича с два главни симптома – сухота в очите и сухота в устата.
 Синдромът може да протече в комбинация с друго заболяване на съедин...

50 млн. лева здравни вноски потънали! Министър Атанасова не знае къде са, търси документи

Близо 50 млн. лева от здравните ни вноски са потънали и не се знае за какво са похарчени. Това призна здравният министър Десислава Атанасова. Парите са постъпили от бюджета на Здравната каса в нейното ведомство за първите 6 месеца на годината, стана ясно в парламента в петък. Всеки месец от НЗОК в министерството влизат средно по 8 млн. лв., призна ...

Стани част от кампанията за Световния ден за борба с артрита!

Здравейте приятели!

На 23 май, 2012г.  официално стартира инициативата на Европейската лига за борба с ревматизма – “ДА ПОМАХАМЕ ЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С АРТРИТА”
Тя е част от кампанията “С движение към подобрение”.
Целта е повишаване на информираността и популяризиране на ревматологичните и мускулноскелетните заболявания и трудностите, които срещат хорaта, страдащи от тях.
Идеята е това да стане чрез създаването на една огромна снимка от махащи хора, подкрепящи борбата на ревматологично болните по целия свят.

ВСЕКИ МО...