Archive: November 2017

Липсващи биологични медикаменти в аптечната мрежа

Поради зачестили сигнали до Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България за периодична липса и затруднения в доставките на медикаменти, заплащани от НЗОК и получавани чрез протокол, бихме желали да посъветваме всички засегнати да подават жалби и сигнали до : Омбудсмана на РБ ;Министерство на здравеопазването; Изпълнителна агенция по лекарствата; НЗОК

Отговор на Омбудсмана на Република България във връзка с подаден сигнал за липса на лекарствени продукти за лечение на ревматоиден артрит в аптечната мрежа

През месец октомври 2017 г. от името на Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България подадохме сигнал до Изпълнителна агенция по лекарствата и Омбудсмана на Република България за липсата и периодично забавяне на доставките на лекарствен продукт Роактемра (RoActemra) в аптечната мрежа.

ИАЛ Организира Информационна кампания за популяризиране на съобщаването на нежелани лекарствени реакции

Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България подкрепя кампанията на ИАЛ за популяризиране на съобщаването на нежелани лекарствени прояви на лекарствените продукти. Прочетете текста по-долу и изгледайте краткото видео, за да получите повече информация.

...

ОПРЗБ подкрепя онлайн кампания на ИАЛ за популяризиране на съобщаването на нежелани лекарствени реакции

Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България се включва в онлайн кампанията на Изпълнителна Агенция по лекарствата за популяризиране на съобщаването на нежелани лекарствени реакции на лекарствата, която стартира от днес 20.11.2017 г.