Archive: October 2013

СМЕХОТЕРАПИЯ

По повод световния ден за борба с артрита, който се отбелязва на 12.10. Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит, Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев и Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България, организираха съвместно занятие по смехотерапия..

В сесията по смехотерапия взеха участие хора с Болест на Бехтерев, Ревматоиден артрит,Лупус.

Смехотерапията е доказан терапевтичен метод, който е изучаван от 70-те години на миналия век.Терапията със мях е едно от най-добрите средства за справяне със стреса и напрежението.

По време на 3...

Сложиха първата бионична ръка на пациент с ревматоиден артрит във Великобритания

 

Костите на дясната ръка на 61-годишна жена бяха подменени с изкуствени

От няколко години учените успешно развиват бионичната технология, която помага на хора с ампутирани крайници. Чрез нея се присажда изкуствен крайник или част от такъв, който работи като истински, свързан е с нервната система на пациента, който дори...

20 ОКТОМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ОСТЕОПОРОЗА

 

Днес отбелязваме световния ден за борба с остеопорозата. За първи път този ден се отбелязва през 1996г. Инициативата е на Националното общество за борба с остеопорозата в Обединеното кралство и е подкрепена от Европейската комисия.

 

Световния ден за борба с остеопорозата се отбелязва всяка г...

12 ОКТОМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С АРТРИТА

 


На 12.октомври хората по цял свят се обединяват, за да отбележат световния ден за борба с артрита.Той се празнува за пръв път през 1996г.Оттогава на този ден хората с ревматични и мускулно- скелетни заболявания се обединяват за да бъде чут гласа им.

Световния ден з...