Archive: October 2017

Сигнал относно липсата на лекарствен продукт RoActemra в аптечната мрежа

Сигнал oт Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ) относно липсата на лекарствен продукт RoActemra в аптечната мрежа

Водещи ревматолози подкрепят кампанията за ранна диагностика на ревматичните заболявания

През 2017 г. отбелязваме световният ден за борба с артрита 12 октомври като акцентираме върху ранната диагностика на ревматичните заболявания.Това е кампания на Европейската лига за борба с ревматизма (EULAR). Тази година организацията навършва 70 години. Мотото на кампанията'Don't delay, connect today' в превод означава „Не отлагай, прегледай се днес”

Интервю на Боряна Ботева-председател на УС на ОПРЗБ за Медикал нюз

12 октомври е Световният ден на ревматичните заболявания. По този повод Организацията на пациентите с ревматични заболявания в България (ОПРЗБ), организира информационната кампания Don’t Delay, Connect Today („Не отлагай, прегледай се днес“). Инициативата е на  Европейската лига за борба с ревматизма(ЕУЛАР) и ще бъде проведена едновременно в цяла Европа и целта й е да привлече вниманието на обществото към ранната диагностика на ревматичните заболявания. За това какво ще включва кампанията в България, разговаряме с Боряна Ботева, председател на ОПРЗБ.

Безплатни прегледи за ревматични заболявания

По повод 12.октомври - световният ден за борба с артрита от името на ОПРЗБ организираме информационна кампания, чиито акцент е ранната диагностика на ревматичните заболявания. Кампанията е част от кампанията на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР) и е под надслов'Не отлагай, прегледай се днес'(Don't delay, connect today).
В тази връзка организираме безплатни прегледи в гр.Пловдив.
 

Информационна кампания за ранната диагностика на ревматичните заболявания

Организацията на пациентите с ревматични заболявания в България (ОПРЗБ) стартира информационната кампания Don’t Delay, Connect Today („Не отлагай, прегледай се днес“), по повод Световния ден на ревматичните заболявания – 12 октомври. Тя е част от инициативата на  Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР), която ще се проведе едновременно в цяла Европа. Целта е да бъде привлечено вниманието на обществото към ранната диагностика на ревматичните заболявания

"Не отлагай, прегледай се днес" - информационна кампания за ранна диагностика на ревматичните заболявания

Утре, 12 октомври, е световният ден за борба с артрита. По този повод от името на ОПРЗБ организираме информационна кампания, чиито акцент е ранната диагностика на ревматичните заболявания. Кампанията е част от кампанията на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР) и е под надслов "Не отлагай, прегледай се днес" (Don't delay, connect today)