Archive: May 2017

"ЛУПУС - КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ?" - НАРЪЧНИК

По повод информационната седмица за ревматичните заболявания, която се проведе в периода 8-14 май 2017 г. създадохме наръчник, съдържащ основна информация за заболяването лупус. Той е предназначен, както за хората с тази диагноза, така и за техните близки и лекари.

Как да намерим баланса между майчинството и фибромиалгията

Да е майка определено може да бъде едно от най-хубавите изживявания в живота на всяка жена, но може да се превърне в сериозно предизвикателство, ако жената страда от фибромиалгия. Прочетете следващите няколко съвета, които подготвихме като част от информационната седмица за ревматичните заболявания, която се провежда в периода 8-14 май 2017 г.

ФИБРОМИАЛГИЯТА: ОТ СИМПТОМА ДО ДИАГНОЗАТА

Фибромиалгията и синдрома на хроничната умора са две различни заболявания. Разграничаването им и изключването на други възможни причини за болката и умората са важни за правилната диагноза, прогноза и лечение.

НДК грейна в лилаво в подкрепа на хората с лупус

Точно в 20:00 на 10 май 2017 г., по инициатива на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, НДК грейна в лилаво в подкрепа на хората с лупус. Публикуваме снимки от невероятно позитивното изживяване!

(Не)обикновеният живот с рядко заболяване в България - дискусия по проблемите на хората с лупус

За трети път в България се провежда седмицата за информираност за ревматичните заболявания (8 – 14 май 2017г.). Част от нея е отбелязването на световния ден за информираност за заболяването лупус – 10 май. На този ден пациенти с ревматични заболявания и специално с лупус споделиха своя опит на публична дискусия на тема „(Не)обикновеният живот с рядко заболяване в България”.

Факти и статистически данни за болестта лупус

Във връзка с информационната седмица за ревматичните заболявания, организирана в периода 8-14 май 2017 г. от Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ), представяме на вашето внимание интересни статистически данни и факти за лупуса.

Последните 100 години от историята на лупуса

Във връзка с информационната седмица за ревматичните заболявания, организирана в периода 8-14 май 2017г. от Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България, представяме на вашето внимание една интересна статия за историята на диагнозата лупус, както и отриването на разичните видове медикаменти, които се прилагат при лупус.

Момичето с „бамбуковия гръбнак” или да кажем НЕ на екзотиката

 

Наскоро световните медии разпространиха снимка на 35-годишната Сулами от Централна Ява. Заради тежко ревматично заболяване, гръбнакът и ставите на жената са неподвижни. Снимка показва как близък на Сулами я е вдигнал, а тя е напълно изпъната, неспособна да се огъне. Състоянието ...

НА 8 МАЙ ЗАПОЧВА ИНФОРМАЦИОННА СЕДМИЦА ЗА РЕВМАТИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРИЯ

 

 

НА 8 МАЙ ЗАПОЧВА ИНФОРМАЦИОННА СЕДМИЦА ЗА РЕВМАТИЧНИТЕ
ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРИЯ

Поредица от събития и инициативи включва И...