Седем препоръки как да се справите с псориазиса и артрита

Ето какво казва пациент за псориатичния артрит:

'Аз съм на 50, но се чувствам сякаш съм в капан. Тялото ми е на 100, умът на 20 години'.

Въпреки, че е на лечение, този човек е в постоянния дискомфорт на ограничената подвижност. Какво може да направи, за да си помогне сам?

Има надежда и тук са описани Топ 7 на съответни мерки, които могат да се предприемат. Преди да предприемете каквото и да е обаче, го обсъдете със своя лекар.  

1. Хранителни добавки

За артрит, болка и дискомфорт, можете да намерите няколко добри марки за хранителни добавки, които работят много добре за тези пациенти. Основните съставки, които са полезни са: бор, магнезий, хондроитин, глюкозамин, МСМ и Bromelain. Добра идея  е към тях да се включат Омега 3 и селен. За псориазис често се препоръчва и алое вера.

2. Билки

Тук са изброени билки, които помагат и при артрит и при псориазис. Black Cohosh, Bogbean, семена от целина, Chapparal, вратига, коприва, шафран и юка. Тези билки са силни релаксанти, препоръчват се за лечение на ревматизъм, остеоартроза и ревматоиден артрит. Те иматт противовъзпалителни свойства, както и анти-ревматични, анти-диуретични или анти-спастични и имат благотворно влияние върху кожата. Другото им действие е свързано с премахване или намаляване на пикочна и млечна киселина.
3. Диета

Човешкото тяло е един блестящ механизъм и ако му се даде възможност, ще се излекува отвътре навън. Ние сме това, което консумираме, така че бъдете много внимателни. Вероятно най-ефикасната диета, която можете да си поставите  е Диетата за премахване. Тя представлява записването на храните, които ядем и реакциите на болестта след това. Определени храни могат да ви накарат да се чувствате зле, както и да засилят симптомите на болестта.

Плодовете и зеленчуците могат да помогнат за облекчаването на болка, тъй като съдържат много витамини. Прясната риба и приемът на вода са сред най-важните елементи за по-доброто здраве на пациентите с артрит.

4. Упражнение

Важно е кръ6вта да циркулира в цалото тяло. Колкото по-силна е циркулацията, толкова повече кръв ще влиза и на засегнатите от болестта зони. Кръвта е с пречистваща функция, която има оздравителен ефект.

Нужно е да се правят упражнения за тонуса на всички мускули. Намаляването на теглото пък ще допринесе за намаляване на натиска върху ставите ви. Не става дума да влезете в залата за бодибилдинг. Движението може да се състои и в разходки, попчистване на двора и домакинска работа - това са прекрасни упражнения, които повишават притока на кръв. Обикновено през зимата артритът се влошава заради намалената физическа активност. Умереният масаж за по-добро кръвоснабдяване също може да ви свърши работа в такива моменти.

5. Акупунктура

Много хора с артрит са имали сериозно подобрение след прилагане на акупунктура. По този начин се стимулират мускулите и мозъка в посока на намаляване на болката и симптомите.