Ревматоиден артрит

Препоръки на ЕУЛАР за лечение на РА с болестмодифициращи медикаменти

Ревматоидният артрит (РА) е състояние, при което ставите са сковани, болезнени и биват увредени, тъй като имунната система атакува тъканите на собственото си тяло и причинява възпаление. Препоръките на ЕУЛАР включват имформация за три вида болестмодифициращи медикаменти (често наричани DMARDs), които се използват за лечение на ревматоиден артрит. Целта на тези медикаменти е да променят хода на заболяването като намаляват възпалението и могат да предотвратят кризи от заболяването, а така също и настъпването на увреждания. Те също могат да подобрят функцията на ставите и да спрат увреждането им.

Ревматоиден артрит: симптоми, диагностика, лечение

Ревматоидният артрит (РА) е системно автоимунно заболяване, което причинява хронично възпаление на ставите. РА може да засегне тъканите около ставите, както и други органи в цялото тяло.

"Не се вкопчвайте в болестта, дръжте се за живота"

За живота въпреки болката, за трудностите, лечението и за силата на личността, говорим с Анета Драганова, диагностицирана с ревматоиден артрит, когато е едва на две години. Завършила е "Банково застрахователно и осигурително дело в "ПГИМ "Йордан Захариев"  в гр.Кюстендил.  От м. май 2010 г.

Пет най-важни факти, които трябва да знаем за ревматоидния артрит

Кои са основните неща, които трябва да знаете за ревматоидния артрит? Пет от тях можете да научите като прочетете статията. Обогатявайте знанията си за Вашето заболяване всеки ден, за да можете да живеете пълноценно и да реализирате мечтите си.