16-та есенна конференция на пациентското крило на EULAR(Eвропейска лига за борба с ревматизма)

Здравейте приятели!

След няколко дни ще стартира 16-тата есенна конференция на пациентското крило на  Европейската лига за борба с ревматизма, на която ОПРЗБ е пълноправен член от 2011 г. Конференцията ще се проведе в периода 14-17 ноември в Рейкявик,Исландия, а  избраната тема  е много интересна -'Здравословно остаряване с ревматично заболяване'.Ще бъдат засегнати теми свързани с курсове за самопомощ; как да подкрепим по -възрастните хора с ревматични заболявания;работа с добровлци и др.

Както всяка година по време на есенната конференция ще има изложба на постери, където всяка от организациите членуващи в EULAR има възможност да представи свои инициативи.

Представителите на ОПРЗБ  ще представят постер посветен на организираната по повод световния ден за борба с артрита смехотерапия. Както ви е известно тази инициатива беше съвместен проект на три организации - Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит(АПРА); Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев(БСБББ) и Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България(ОПРЗБ).

тук можете да видите постера:

ПОСТЕР