АГОРА публикува отчета си за международната конференция в София

292180_273981096014169_177009107_nАГОРА е международна структура, която обединява организации за хора с ревматични заболявания (РЗ) от Южна Европа. Неин член е и ОПРЗБ.

Всяка година АГОРА провежда конференция, с участието на организациите от региона, за да бъдат разгледани проблемите на хората с РЗ и търсени техните решения.

През 2013-та домакин на конференцията, която се проведе в София, беше Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ). Днес беше публикуван доклада за събитието, чията основна тема беше „Как да се поддържа качеството на грижата за хора с ревматични заболявания по време на икономическа криза“.

Конференцията откри председателят на АГОРА Сузи Макри, която приветства участниците и даде повече информация за дейностите на организацията.

Представителите на ОПРЗБ Боряна Ботева и Снежана Божинова направиха презентация за лечението на хората с РЗ у нас, както и за дейността на ОПРЗБ и нейните проекти.

Презентации от различен характер по проблемите на хората с РЗ бяха представени от Мариус Колумас – президент на Кипърската лига срещу ревматизъм, Кодрута Забалан, зам.-председател на Румънската лига срещу ревматизъм, Адриана Карлучо от A.P.M.A.R. – Италия,  Лулса Аведано, директор на Европейската федерация за Крон и улцерозен колит, Джанис Мууни – старши лектор в Училище за медицински сестри към Университета в Англия – Норуич, д-р Владимира Бояджиева от Клиниката по ревматология в болница „Св.Иван Рилски“ и други.

Повече информация можете да откриете в отчета на организацията на английски. Изтеглете от тук: АГОРА-отчет-конференция-София