"МАЛКИТЕ НЕЩА ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ" В БУРГАС

Кампанията „Малките неща имат голямо значение“ се пренася в Бургас.Кампанията се организира от „Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България” и „Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит“ и цели да информира обществото, че хроничната болка в гърба и ставите може да бъде сериозен здравословен проблем, затова от особено значение е ранната диагностика.

 

         По повод кампанията„Малките неща имат голямо значение“ се организират безплатни прегледи при специалисти ревматолози в Бургас: В медицнски център „Св.Николай Чудотворец ще преглеждат д-р Момчева и д-р Казмин на следните дати – 29 юни,1 юли, 8 юли,14 юли,21 юли и 23 юли от 12:30 до 13:30.Телефони за предварително записване – 056/816454 и 0879 545 082

В поликлиника „Бургас“ в периода 25 юни -15 юли ще преглежда д-р Паунова всяка сряда от 16 до 18 часа и всеки петък от 12 до 14.Телефон за предварително записване – 0888 780 747.

Кампанията ще бъде открита с пресконференция на 25.06.от 10:30 часа в заседателната зала на Община Бургас.В пресконференцията ще вземат участие д-р Лорис Мануелян,Зам.-кмет “Здравеопазване, социални дейности и спорт”;г-жа Мая Казанджиева, Директор Дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт”; г-жа Севдалина Турмановa,Зам.областен управител; д-р Ирина Момчева,лекар-ревматолог; г-жа Роза Чеглайска,Председател на Управителния съвет на “Асоциация на пациентите с ревматроиден артрит”; г-жа Боряна Ботева,Организация на пациентите с ревматологични заболявания; г-жа Йорданка Атанасова,пациент с ревматоиден артрит.

 

         Във връзка с кампанията в Експозиционен център Флора Бургас ще бъдат разположени познатите вече скулптури­­ на лъжица, на обувка и връзки за обувки.Всеки от предметите разкрива различен битов проблем на човек, страдащ от ревматично заболяване.

 

Скулптурите ще останат изложени в продължение на два месец, за да могат повече хора да ги видят и да се включат в кампанията, която паралелно ще тече и във Фейсбук на страницата https://www.facebook.com/Hug.with.soul

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

„Малките неща имат голямо значение“ стартира през октомври 2014 г., когато на централни места в София бяха поставени скулптури, представляващи 3 гигантски предмета от ежедневието – лъжица за хранене, връзки за обувки и дамска обувка на висок ток. Идеята е да покажат на пръв поглед незначителни неща от ежедневния ни живот, които са непосилни за някои от хората с ревматични заболявания. За да постигне по-широко разпространение на проблема, кампанията продължи в Пловдив, Варна, Плевен, а сега се пренася в Бургас.

 

Важна част от информационната кампанията е акцентът върху ранната диагностика. От голямо значение е да се потърси такава още при появата на първите симптоми, за да се предотвратят по-тежки последици и дори инвалидизация.