фибромиалгия

Как да намерим баланса между майчинството и фибромиалгията

Да е майка определено може да бъде едно от най-хубавите изживявания в живота на всяка жена, но може да се превърне в сериозно предизвикателство, ако жената страда от фибромиалгия. Прочетете следващите няколко съвета, които подготвихме като част от информационната седмица за ревматичните заболявания, която се провежда в периода 8-14 май 2017 г.

ФИБРОМИАЛГИЯТА: ОТ СИМПТОМА ДО ДИАГНОЗАТА

Фибромиалгията и синдрома на хроничната умора са две различни заболявания. Разграничаването им и изключването на други възможни причини за болката и умората са важни за правилната диагноза, прогноза и лечение.

Защитете се с добър сън


Автор: Кристин Торсън, редактор на Фибромиалгия Нетуърк

Постоянната болка и неспокоен сън създават невероятен стрес върху тялото, което е възможно да доведе до спад в имунната система. Предвид на факта, че хората с фибромиалгия страдат от проблеми със съня, болка и редица други с...

Изповед на една жена с фибромиалгия

Във Фейсбук групата 'Гласове на фибромиалгията', американката Деби Кърби е разказала как се чувства в следствие на болестта си. Фибромиалгията е сравнително ново и все още не добре изследвано заболяване. Затова и овладяването му е трудно и все още няма много медикаменти за него. Това прави живота с фибромиалгия доста труден.

Музикотерапията - ефективна при фибромиалгия

Музикотерапията спомага за облекчаването на симптомите на фибромиалгия, показва проучване, проведено от Университета на Гранада.Алтернативният метод подобрява и качеството на живот, когато се използва в комбинация с техники за релаксация.Фибромиалгия е ревматично заболяване. Оплакванията са широко разпространени и включват необяснима болка, скованост на ставите и мускулите, хронична умора. Състоянието предразполага и към д...